Environment Co-processing

Együttégetés 

Amikor a hulladék anyagában már nem újrahasznosítható, a hulladékgazdálkodási hierarchia egyértelműsíti, hogy az együttégetés útján megvalósuló energetikai hasznosítás a környezetvédelem és társadalom szempontjából a legjobb megoldás. Együttégetés során a hulladék tüzelőanyagot és nyersanyagot helyettesít olyan létesítményekben, mint a cementgyár, vagy más energia intenzív iparágakban. Együttégetés során a hulladék teljeskörűen hasznosul az energia és a nyersanyag tartalmának köszönhetően, amellyel a természeti erőforrásainkat megőrizzük és egyidejűleg kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátást eredményez.

Fontos tudnivalók az együttégetésről

Együttégetés a cementgyártás során

  • Együttégetés a klinkerégető kemencében magas üzemi hőmérsékleten történik, amely meghaladja a 2500 Fahrenheitet (1370 Celsius fokot), ezáltal a hulladék teljes körű termikus hasznosítását biztosítja.
  • Hulladék együttégetés során a hasznosított energia csökkenti a fosszilis tüzelőanyag igényt, a hulladék nyersanyag összetevői beépülnek a cementbe. Együttesen biztosítjuk a természeti erőforrások megóvását, valamint csökkentjük a létesítmény széndioxid-kibocsátását.
  • A klinkerégető kemencében történő hasznosítás során a finom mészkőliszt megköti a nehézfémeket, melyek ezáltal nem kerülnek ki a légkörbe, hanem teljes mértékben és biztonságosan beépülnek a termékbe.
  • A nagyon magas üzemi hőmérséklet és hosszú tartózkodási idő megtöri a hulladék hosszú szénláncú szénhidrogénjeit.
  • További előny, hogy a cementipari együttégetés során nem képződik másodlagos hulladék.

Együttégetés előnyei

  • Vállalatok – együttégetés biztosítja a megbízhatóságot, hogy a hulladékok teljes hasznosulása megvalósul, csökkenti a vállalat megítélésével kapcsolatos kockázatot, biztosítja a szabályozásoknak történő megfelelést.
  • Települések – együttégetéssel csökken a közelben található hulladéklerakókban elhelyezett hulladék mennyisége, megőrzizzük a jövő generációk számára rendelkezésre erőforrásokat ésmunkahelyeket teremtünk.
  • Környezet – együttégetés csökkenti az elsődleges természeti erőforrások felhasználását, csökkenti azon létesítmények széndioxid-kibocsátását, amelyek hulladékot hasznosítanak tüzelőanyagként, a hulladéklerakóban elhelyezett kevesebb hulladék miatt pedig csökken a hulladék bomlásából származó metán-kibocsátás, valamint csökken a felszíni és a felszín alatti víz és talajszennyezés veszélye is a kevesebb elhelyezett hulladék miatt.

 

Our webpage uses cookies to optimize the website's services for our visitors. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.
Elfogadom
Elfogadom