Rólunk

Az ecorec 1993-tól folyamatosan jelen van a hulladékgazdálkodás területén. Fő tevékenységünk a hulladékok kezelése és alternatív tüzelőanyagként történő feldolgozása, amely a cementgyártásban kerül együttégetésre. Az alternatív tüzelőanyagot a CRH Csoport cementgyáraiba szállítjuk hasznosításra, amely cégcsoporthoz 2015-ben csatlakoztunk. A CRH Rohoznikban és Turna nad Bodvouban található cementgyáraival a legnagyobb cementgyártó a régióban. A környezetvédelem és a fenntarthatóság valamennyi szempontja mindennapi üzleti működésünk elválaszthatatlan része. Az ecorec-ben egységes irányítási rendszereket alkalmazunk annak érdekében, hogy a környezetvédelmi, munkaegészségügyi és minőségi szempontokat folyamatosan egységes ellenőrzés alatt tartsuk. Éves szinten 230 ezer tonna ipari termelőknél és önkormányzatoknál képződő hulladékból (települési hulladék, gumiabroncsok, iszapok, hulladék olajok és egyéb hulladékok) előállított alternatív tűzelőanyagot hasznosítunk.

ecorec üzemünk Pezinokban

  • Magas technológiai színvonalú SRF előállító üzem 50.000 tonna évi kapacitással
  • Hulladékgazdálkodási infrastruktúra alapvető része
  • Az iparág legmagasabb technológiai színvonalát képviseli a munkabiztonság figyelembe vétele mellett
  • Önműködő SRF tároló
  • Automatizált rakodási rendszer
  • Folyamatos üzemmenet
Karrier
Karrier

Miért csináljuk

Hasznosítjuk azokat a hulladékokat, amelyek anyagában történő hasznosítása és kezelése nem megoldható. Az üzemünkben hulladékokból előállított alternatív tüzelőanyagot a cementgyár részére adjuk tovább, ahol közel 1400°C hőmérsékleten megtörténik a hasznosítás. A hulladékok cementipari együttégetése ellenőrzött körülmények között a környezetvédelmi és minőségbiztosítási előírások betartása mellett valósul meg. Alapvetően a cementgyártás anyag- és energiahatékony technológia, amely lehetővé teszi a hulladékok felhasználását. Környezetvédelmi szempontból ez a hasznosítási mód előnyösebb, mint a hagyományos fosszilis tüzelőanyagok használata.

Our webpage uses cookies to optimize the website's services for our visitors. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.
Elfogadom
Elfogadom